Voorstellingen

Cobra gaat naar Spanje 2020

Op een dag krijgt het orkest een brief uit Spanje, … jazeker, we worden uitgenodigd om ginds samen met een lokaal orkest te gaan optreden..  Het begin van een waanzinnige reis, met natuurlijk muziek, maar ook verbroedering, passie en emotie… Om nooit te vergeten, en al zeker niet de unieke tekeningen die speciaal voor deze voorstelling werden gemaakt!

De Langste Nacht 2019-2020

Tijdens de donkerste dagen van het jaar, … één muzikaal lichtpunt tijdens de ‘langste nacht’… Rond 21 december brengen wij onze versie van hoe een kerstverhaal gelopen zou kunnen hebben, muzikaal, verrassend en natuurlijk sfeervol!  Met knappe en uitverkochte concerten in de Kerk Heilige Familie (Brasschaat-Kaart) en de Kerk in Maria-ter-heide werd de toon gezet van een mooie traditie!

Conceptconcert 2017: “Start (punt)”

1-2-3 December 2017, een datum die niet snel vergeten zal worden.  Belangrijke uitvindingen, markante gebeurtenissen en boeiende persoonlijkheden vormden de rode draad door deze muzikale ontdekkingsreis.

Banner web

2017  “Grootte Vrouwen”

De herdenking van Wereldoorlog I laat niemand onberoerd.  De Conceptband Brasschaat neemt u in deze voorstelling mee naar deze gedenkwaardige periode aan de hand van volkse verhalen en treffende muziek.  Voor deze voorstelling werkten we samen met de Hoorakbende, een vertellerscollectief.

Op 13 mei 2017 (20u, rondleiding om 19u) en 14 mei 2017 (15u, rondleiding om 14u). namen we 2x een volgepakt Gunfire museum mee naar deze boeiende en trieste periode. De reacties waren erg positief, met een mooi artikel in de Gazet van Antwerpen er bovenop.

2016 – De Bremer Stadsmuzikanten

Met dit muzikaal sprookje gaat we – helemaal in de stijl van Peter en de Wolf – op weg met 4 afgedankte dieren die hun muzikaal geluk gaan zoeken in Bremen.  Het onderhoudende, sappig vertelde verhaal versmelt helemaal met de muziek tot een intieme voorstelling voor groot en klein, jong en oud.

2016 – “Game Over”

Een gezellig weekendje verandert plots … Een moord, veel spanning en suspense,..

De Conceptband Brasschaat heeft deze (film)productie helemaal zelf gerealiseerd.  De voorstelling neemt u mee in een detectiveverhaal, waarbij de (live!)muziek en de filmfragmenten worden verweven tot een spannend geheel.  Zal onze detective deze moord kunnen oplossen?

De trailer kan u hier bekijken.

2014 – 2018 – “Grootte Vrouwen”

De herdenking van Wereldoorlog I laat niemand onberoerd.  De Conceptband Brasschaat neemt u in deze voorstelling mee naar deze gedenkwaardige periode aan de hand van volkse verhalen en treffende muziek.  Voor deze voorstelling werkten we samen met de Hoorakbende, een vertellerscollectief.

Fragmenten uit deze voorstelling kan u bekijken op onze Media pagina.

2014 – “The Green Star Line”

Over vertrekken en terugvinden, avontuur en wanhoop.  We vertellen het verhaal van Mirthe die alleen achterblijft als haar vader het avontuur in Amerika gaat zoeken. In een wervelende voorstelling gaan zowel dochter als vader muzikaal hun eigen weg uit, om uiteindelijk elkaar terug te vinden.

2013 – “Muchachas de CoBra” (‘de meisjes van CoBra’)

Niets is zo herkenbaar en humoristisch als het verschil in redeneren tussen vrouwen en mannen.  Wij zoeken die verschillen op, in ons orkest, tussen de muzikanten, met het publiek.  Humor en enkele verrassingen, mooi muzikaal omkaderd.  Onderhoudend en altijd stof tot discussie achteraf :-).

2010  – 2012 – CoBra Libre

Vrijheid in al zijn vormen, eens voor jezelf, dan voor iedereen, kunnen doen wat je wil, de grenzen opzoekend, soms over hoop, soms over geluk, soms over feest..  Een muzikale ontdekkingsreis rond het thema “Vrijheid”, knap omkaderd met beeld, woord en theater.